Artikelbeheer
Last updated
Was this helpful?
Last updated
Was this helpful?
Navigeer naar het overzicht van alle artikelen op uw website via Inhoud > Artikelen, zie onderstaand
Het overzicht met artikelen wordt getoond, zie onderstaande afbeelding. Naast ieder artikel zijn meerdere kolommen te zien, kolommen die van belang zijn:
Status (groen/rood): (groen) gepubliceerd of (rood) gedepubliceerd. Op enkele uitzonderingen na moeten artikelen over het algemeen niet gedepubliceerd worden.
Taal (Nederlands/Engels/Duits/Frans): Indien uw website meertalig is, is er voor elke taal een apart artikel aangemaakt. Een wijziging in uw teksten dient u per taal aan te passen.
Klik op de kolom-kop om de artikelen te sorteren op de waarden binnen deze kolom, dit kunt u toepassen wanneer u zoekt op titel of categorie.
Indien uw website uit veel (meertalige) artikelen bestaat en u op zoek bent naar een specifiek artikel, kunt u gebruik maken van de filtermogelijkheden in het artikeloverzicht. Klik op de button 'Zoekmiddelen' naast het veld 'zoeken'. U kunt via de zoekhulpmiddelen bijvoorbeeld eenvoudig zoeken op taal, status of categorie.
TIP: Door de zoekterm in te typen in het vakje ‘Zoeken’ kan nog sneller en directer gezocht worden. De meeste artikelen hebben dezelfde naam als uw pagina.
U kunt eenvoudig een artikel toevoegen via de groen knop 'Nieuw' in het overzicht van alle artikelen.
Om een tekstuele pagina aan te passen klikt u op de bijbehorende titel in het overzicht van artikelen. U komt vervolgens op de pagina van het betreffende artikel.
De tekst kan eenvoudig worden aangepast via de editor. Tijdens het toevoegen/aanpassen van tekst kunt u uw vorderingen opslaan met de groene knop 'Opslaan'. Bij het opslaan staan de wijzigingen direct live op uw website. Mocht u per ongeluk een foutieve wijziging maken, maar u wilt deze niet toepassen kunt u op 'Sluiten' klikken. Dit sluit het artikel en alle wijzigingen die u heeft gemaakt na de laatste keer 'Opslaan' worden niet toegepast.
Het is belangrijk dat de zogenaamde 'blokelementen' zoals bv. H1, H2, H3 en P niet te verwijderen. Deze elementen bepalen de stijl en opmaak van de betreffende pagina. Ziet u nog geen blokelementen (te herkennen aan de stippellijn)? Klik dan op het het icoontje op de 3e plek in de onderste rij, zie onderstaand.
Kopteksten: gebruik voor titels van artikelen 'Heading 1' en voor ondertitels 'Heading 2' of 'Heading 3'. Aan deze verschillende headings is bepaalde stijl en opmaak gekoppeld, let dus goed op als uw reeds aangemaakte titels verwijderd. Dit kan namelijk van invloed hebben op de opmaak van uw pagina.
Tekst plakken vanuit een andere bron: plak de gekopieerde tekst niet rechtstreeks in de editor. Bij het kopiëren van tekst worden namelijk ook bepaalde stijl en opmaak meegenomen, dit kan voor afwijkingen zorgen met de rest van de vormgeving op uw website. Bij voorkeur schrijft u uw tekst direct in de editor, mocht de tekst al beschikbaar hebben in een ander document kunt u deze tekst als plain text plakken. Onderstaande animatie geeft weer hoe dit zijn werk gaat.
Enters en paragrafen: bij het drukken op 'Enter' op uw toetsenbord wordt een nieuwe paragraaf aangemaakt. Kenmerkend voor een nieuwe paragraaf is dat er een regel witruimte ontstaat. Wilt u voorkomen dat er een regel witruimte ontstaat? Druk dan de toetsen 'SHIFT' en 'ENTER' tegelijk in.
Overige tekstuele wijzigingen: om stijlbreuk te voorkomen is het belangrijk nooit een ander lettertype, lettergrootte of lettertype kleur te selecteren. Tekstopmaak-functies (naast kopteksten) die u kunt gebruiken zijn: bold, italic of tekst te onderstrepen.
Linken aan andere websites of pagina's binnen eigen website: via de editor kunt u zogenaamde ‘links’ aanmaken. Wanneer de bezoeker op een link op uw website klikt, dan wordt de bezoeker naar de pagina of website gestuurd die u ingesteld heeft. Onderstaand wordt visueel getoond hoe u kunt linken naar een externe website of interne pagina.
AaAanmaken van een link naar een externe website
Je kunt een link ook als button aanmaken door in de link op advanced te klikken en vervolgens bij classes btn en btn-primary/secundairy/third/fourth in te vullen
Heeft u nog geen fotoalbums aangemaakt? Lees dan eerst de handleiding over de fotoalbums
In een artikel kunt u boven, onder of tussen uw tekst een fotoalbum inladen. Als u reeds een album heeft aangemaakt kunt u in het overzicht van alle albums uw 'album-code' terugvinden.
U kunt het album vervolgens toevoegen door de onderstaande code toe te voegen op de plek in het artikel waar het album geplaatst moet worden. 'album-code' moet worden vervangen door de album-code vanuit het overzicht van het component 'Albums'
Heeft u nog geen meertalige website, maar zou dat wel willen? Neem dan contact op via
Een artikel is nog direct een pagina. Wilt u nieuwe pagina's toevoegen aan uw website? Neem dan contact op via